17.11.18

Techniek - Mixed Media Canvas

Op het Inspiratieblog van Anna Gretha design vandaag een beschrijving van een canvas bewerkt met verschillende technieken.

Na afloop van de kerstkaarten workshop bleek er genoeg belangstelling om een mixed media workshop te organiseren. Voor velen bekend maar voor de dames bij mij aan tafel geheel nieuw. Het uitgangspunt was een favoriete foto die ze zelf meebrachten en voor iedereen een tasje met basismateriaal.


Aan de hand van het voorbeeld en uitleg van de verschillende materialen ging ieder op haar eigen tempo aan de slag.


De dames vonden het een uitdaging om met de Gilding Polish te werken en het verrassende effect te zien.


Met gesso werd eerst een laagje op het canvas aangebracht om vervolgens de snippers papier met nog een laagje gesso vast te plakken.


Daarna met een stencil een patroon en tegelijkertijd reliƫf aangebracht.


Een stukje kant opgeplakt en het canvas gekleurd met Gilding Polish.


Als de basis klaar is en de foto op de juiste plek zit kan gestart worden met decoreren. Ook de foamletters zijn gekleurd met Gilding Polish.


Tot slot een detailfoto van het eindresultaat.
 

Gebruikt product van Anna Gretha design en Cosmic Shimmer:

https://www.knutsel-tijd.nl/winkel/anna-gretha-design/stempelset-herinneringen/#cc-m-product-9600045750   https://www.knutsel-tijd.nl/winkel/anna-gretha-design/stempelset-ag-s-knuffels/#cc-m-product-9600045950      https://www.knutsel-tijd.nl/winkel/anna-gretha-design/knuffels-1/#cc-m-product-9600047750

https://www.knutsel-tijd.nl/winkel/cosmic-shimmer/blossom/#cc-m-product-9539953950  https://www.knutsel-tijd.nl/winkel/cosmic-shimmer/fern/#cc-m-product-9540028150  https://www.knutsel-tijd.nl/winkel/cosmic-shimmer/rich-red/#cc-m-product-9480840250        https://www.knutsel-tijd.nl/winkel/cosmic-shimmer/chocolate-bronze/#cc-m-product-9480850550  https://www.knutsel-tijd.nl/winkel/cosmic-shimmer/graphite/#cc-m-product-9480855250 

In navolging van deze workshop staat er voor woensdag 28 november a.s. om 14.00 uur een nieuwe workshop gepland. We gaan dan een "Book in a Box" in winter- of kerststijl maken, het thema is naar keuze. Mocht je interesse hebben neem dat even contact met me op.

Leuk dat je even kwam kijken en ik wens je een mooi weekend.

Groetjes Mariska

2 opmerkingen:

Je@net zei

Wauw...dat ziet er gaaf uit, Mariska.
Gezellig zo samen aan de knutsel!

Brigitta zei

Prachtig Mariska en kort en bondig de stappen uitgelegd (en ik moet nog meer kleurtjes gilding polish hebben haha) ben ook benieuwd naar je book in a box.
Groetjes
Brigitta