6.7.20

#MC7 - DIY Designpapier

We zijn weer gestart met een uitdaging op het Inspiratieblog van Meaningful-Crafts, deze keer de opdracht op zelf designpapier te maken. Een uitdaging waar je heel veel kanten mee op kunt.


Zelf heb ik gekozen voor het gebruik van de Stencil Knuffels in combinatie met Pixie Powder. Een leuke techniek om een beetje te kliederen met poeder en water met een mooie afdruk met parelmoer glans als verrassend resultaat.


De basis is een witte kaart met een lila designpapiertje. Vervolgens op een craftsheet wat poeder gestrooid en er water op gesprayd. Daarna de achterkant van het stencil op de natte Pixie Powder gelegd. Even kijken of het hele stencil bedekt is en daarmee een afdruk op wit watercolor papier gemaakt. Laat dit drogen of gebruik een heattool.


Als de afdruk droog is snijdt je het papier op maat en plak dit op het designpapier. Voor de afwerking heb ik een vlinder gestempeld en een tekst op roze cardstock gezet en ook even de randjes met inkt bewerkt. Beide stempels komen uit de Knuffels stempelset. Dan eerst een stukje roze/wit backertwine om de kaart gewikkeld en aan de strik een bedel bevestigd. Met de 2-Connect Punch heb ik twee gaatjes gemaakt om het kaartje op een leuke manier aan het koord te bevestigen.

Gebruikte producten:

     


Leuk dat je even kwam kijken en hoop dat je inspiratie hebt opgedaan.

Groetjes Mariska

4 opmerkingen:

Je@net zei

Wauw....wat een gaaf effect. Heel mooie kaart is dit geworden, Mariska!

Els zei

Een hele mooie kaart heb je met de gekleurde poedertjes gemaakt
en grappig dat je ook de vlinder hebt gebruikt.
De twine en het bedeltje zijn er ook zo leuk bij.
Groetjes, Els

Minke Brattinga zei

Wat een mooi sfeervol kaartje Mariska. Leuk hoe je hebt gespeeld met Pixies en het Knuffel Stencil. Erg creatief hoe je het tekst labeltje hebt geponst met de Punch en daar het touwtje doorheen hebt verwerkt.
Knuffel-groet Minke

Brigitta zei

Wat een mooie kaart. Ik ben dol op die kleuren en het effect met de pixiepowder is prachtig.